Grup de suport dupa chirurgia obezității

Scopul primordial al unui grup de suport este de a vă ajuta să obțineți și să mențineți greutatea ideală într-un mod care este cât mai sănătos posibil, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Însă care este secretul? Nu puteți obține acest sprijin de care aveți nevoie de la prieteni și familie?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să luăm în considerare interacțiunile din alte domenii ale vieții dumneavoastră. De exemplu, atunci când se discută îngrijirea copilului, ați prefera să vorbiți cu un alt părinte sau cu unul dintre prietenii dvs fără copii? Când discutați ceva care într-adevăr vă frustrează la locul de muncă, ați prefera ca ascultătorul să fie un coleg de muncă sau o persoană aleatorie?
În timp ce mulți pacienți au parteneri și familie care oferă un sprijin necontenit, a discuta cu cineva care este intim familiarizat cu frământările dvs este mult mai benefic, chiar esențial. În ciuda numeroaselor sale avantaje, chirurgia obezității reprezintă un moment important și vor fi timpuri când veți avea nevoie de încurajare și sfaturi de la oameni care au fost acolo și care au trecut prin ce treceți și dumneavoastră.

Subiecte discutate în cadrul grupului de suport

• Frica și gestionarea acesteia înainte de operatie
• Întrebări despre viitor
• Ispitele și cum acestea pot fi depășite
• Nerăbdarea cu privire la modul în care are loc scăderea în greutate
• Interacțiunea cu ”noul” dumneavoastră corp
• Depășirea depresiei cu privire la noua dvs dietă și modificări ale relațiilor existente (atât în, cât și în afara familiei)
• Diete, sfaturi și rețete
• Sfaturi cu privire la relațiile cu familia și colegii de la job
De foarte multe ori, în lupta pe care o declarăm kilogramelor în plus, avem nevoie acută de un sprijin venit din exterior, a unei înțelegeri mai mari venite din partea apropiaților, dar și de un cadru în care sa ne exteriorizam sentimentele, realizările, dar și frustrările.
Pentru acest lucru, am creat grupul de suport pentru pacienții cu obezitate, acestea constând în întâlniri săptămânale de x de minute în grupuri de x persoane, moderate de un psihoterapeut(fost pacient in chirurgie obezitatii – dubla calitate esentiala) pe teme alese împreună cu dumneavoastră.
Întâlnirile se adresează cu succes adulților cu probleme de obezitate. Grupul de suport este format din oameni ce se luptă cu aceleași speranțe, probleme, dezamăgiri și nevoi, persoane care au preocupări asemănătoare legate de sine și de lume.
Grupul de suport în chirurgia obezității este soluția cea mai bună pentru rezolvarea problemei emoționale, pentru înțelegere și sprijin. Ca și pacient, este esențial să înțelegeți semnificația obezității și modul în care trebuie să reacționați și să găsiți soluții noi.
În esență, grupul de suport nu este pentru argumente teoretice, este pentru suport emoțional și moral, pentru a identifica modalități de a trece mai ușor peste tentații, peste complexe, peste durerea sufletească.

Beneficiile participării la grupul de suport

• Întâlnire cu persoane aflate în aceeași situație de la care puteți învăța foarte multe
• Formarea de contacte sociale, stimularea socializării
• Facilitarea întâlnirilor cu specialiști în domeniu
• Susținerea și ridicarea nivelului de încredere în sine și a imaginii personale
• Sursă puternică de informare pe tema chirurgiei obezității și a obezității în general
• Un spațiu extrem de confortabil în care dumneavoastră vă puteți exprima deschis trăirile, un loc în care petreceți timp de calitate
• Un context perfect de dezvoltare a unor abilități personale și de învățare
Respectul pentru participanți și confidențialitatea sunt două condiții obligatorii pentru orice grup de suport în chirurgia obezității.