Prima etapa

Consultatia la medicul chirurg.  Aceasta se face  la Spitalul Medicover, luni si miercuri – orele 17-20 (consultatia  costa 150 lei). Consultatiile se programeaza la tel. 0799 112 578.


A 2-a etapa 

Daca in urma acestei discutii se decide interventia chirurgicala, veti primi un regim ce trebuie tinut 14-21 zile inainte de operatie. Acesta este un regim hiperproteic menit sa pregateasca ficatul pentru operatie, eliminand grasimile si scazandu-i dimensiunile. Pregatirea propriu-zisa care consta in analize si investigatii specifice. Ele  dureaza 1-2 zile si se desfasoara intr-un interval de 2-10 zile premergator operatiei in functie de locatie si agenda echipei medicale. In ziua investigatiilor se face si consultul cu medicul anestezist. Daca in urma acestei etape rezultatele investigatiilor nu contraindica operatia si medicul anestezist concluzioneaza ca pacientul este pregatit, urmeaza desigur, interventie chirurgicala.


Preziua operatiei

Regimul hiperproteic se va intrerupe in preziua operatiei. In acea zi este recomandat sa consumati doar LICHIDE. Tot in aceasta zi, in intervalul 18-20 va trebui sa faceti injectia anticoagulanta indicata la consultul anestezic. Aceasta se poate face acasa sau la spital. Este o injectie subcutanata ce se poate face in urmar sau in abdomen iar anticoagulantul il veti primi de la spital.

Ziua operatiei

In dimineata operatiei NU veti manca sau bea NIMIC, nici macar cafeaua de dimineata. Daca operatia are loc dupa-amiaza, veti beneficia de perfuzii de hidratare. Este foarte important ca stomacul sa fie ABSOLUT GOL  la operatie.