Gastric Sleeve = Micsorare Stomac = Gastrectomie Longitudinala = Gastrectomie Verticala

Gastric Sleeve (Micsorare Stomac) este o procedura noua care induce pierderea de greutate prin limitarea consumului de alimente. Cu aceasta procedura chirurgul indeparteaza aproximativ 75% din stomac, astfel încât noul stomacul are forma unui tub sau de “mânecă” (sleeve). Stomacul rămas va avea aproximativ 100-150 ml volum.

Candidații  pentru gastric sleeve (micsorare stomac) sunt cei cu un indice de masa corporala (IMC) > 40 sau IMC>35 ce asociaza o alta afectiunie cauzata de obezitate, cum ar fi diabetul zaharat de tip II, hipertensiune arterială, sindromul de apnee in somn, artrita severa, astm, hipercolesterolemie si bolile cardiovasculare.

Studiile au aratat ca grelina, un hormon ce regleaza foamea, este mult diminuat dupa interventia de gastric sleeve (micsorare stomac). Acest lucru se datorează îndepărtarii unui segment al stomacului, care este responsabil de producerea acestui hormon. Pierderea în greutate superioară după gastric sleeve (micsorare stomac) in  raport cu inelul gastric se datoreaza tocmai lipsei senzatiei de foame.

Gastric-Sleeve-Vertical-Sleeve-Gastrectomy

Programeaza o consultatie!

Beneficii Gastric Sleeve

  • Interventia chirurgicala metabolica cu cel mai bun raport risc / beneficiu
  • Ameliorarea / vindecarea obezitatii prin scadere ponderala maxima, stabila si indelungata
  • Ameliorarea / vindecarea comorbiditatilor asociate obezitatii (ex. diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemie, sindromul de apnee in somn)
  • Spitalizare scurta, dureri postoperatorii minime, reintegrare sociala rapida
  • Creste calitatea vietii
  • Scade major senzatia de foame

Intervenie Laparosocpica

Gastric Sleeve (Micsorare stomac) se efectuează laparoscopic și este dovedit a fi mai sigura si cu rezultate comparabile, comparativ cu procedura de bypass gastric. Pentru ca  nu există nici o componentă de malabsorbtie la această operație, posibilitatea de a avea nevoie de suplimente de vitamine si proteine dupa gastric sleeve (micsorare stomac) este mult diminuata comparativ cu interventiile de bypass gastric. De asemenea, posibilitatea de ocluzie intestinala și sindorm de  dumping este  aproape de zero. Spre deosebire de inel gastric, nu există nici o componentă implantabila în gastric sleeve (micsorare stomac) și ca atare, nu este nevoie de ajustare sau teama de complicatiile unui corp strain. Spre deosebire deinterventia de inelul gastric insa, gastric sleeve (micsorare stomac) nu este o operatie reversibilă.

Pentru a afla mai multe despre procedura noastră de gastric sleeve (micsorare stomac) și pentru a afla dacă aceasta este potrivita pentru dumneavoastră, nu ezitati  să sunați chiar azi la 0799 112 578  pentru a programa o consultatie.

Programeaza-te Acum!